Alpha Taurin F1-tallijehu vastasi syytöksiin vastustajien auton kopioinnista

© Kuva: Getty Images
Raveissa kohteena Östersundin sunnuntairavit! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!

Red Bullin kilpurin tekniikan kopionnista syytetty Alpha Taurin tallijohtaja Franz Tost vakuutti, ettei kilpakumppaneiden ideoiden käyttäminen ole mitenkään uutta F1-sarjassa.

Yleisön nähtyä uudet F1-kilpurit ensi kertaa tositoimissa radalla Barcelonan testien avauspäivänä huomio kiinnittyi muutaman auton ulkonäköön.

Alpha Taurin uuden AT01-auton havaittiin muistuttavan huomattavan paljon Red Bullin viime vuoden RB15-kilpuria.

Sama huomio tehtiin myös Racing Pointin RP20-autosta, jonka katsottiin olevan hyvin lähellä Mercedeksen viimekautista mestaruuskiesiä W10:tä.

Kummankaan auton tapauksessa yhtäläisyydet eivät ole tietenkään kummallisia, kun otetaan huomioon Mercedeksen ja Racing Pointin sekä Red Bullin ja Alpha Taurin tekninen yhteistyö.

Myöskään Tost ei näe kuviossa mitään kummallista. Itävaltalaisen mukaan vastustajien apinointi on ollut arkipäivää läpi kuninkuusluokan historian.

– Sääntömme ovat vakaat, joten on normaalia kopioida muiden tallien ratkaisuja. Se ei ole uutta Formula 1:ssä, vaan olennainen osa kuninkuusluokkaa, tallipamppu vakuutti Speedweek-julkaisulle.

– Kun joku talli keksii jotain aivan uutta, sen suoma etu kestää ehkä neljä tai viisi kisaa. Sitten muut tallit ottavat kiinni kopioituaan ratkaisun. Testien aikana otetaan jo tuhansia valokuvia ja kaikkien tallien teknikot seuraavat tarkkaan kilpailijoiden työtä, Tost avasi.

Raveissa kohteena Östersundin sunnuntairavit! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!