Williamsin F1-tallin tekninen johtaja Pat Symonds on tohkeissaan tulevien formula-autojen moottorien kehityksen suunnasta.

F1-sarja suunnitteli alun perin siirtymistä täysin uusiin moottoreihin jo ensi vuodeksi osana lajin massiivista uudistuspakettia.

Lopulta voimayksikkömullistusta päädyttiin lykkäämään vielä neljällä vuodella eteenpäin.

Uudistuvat, ympäristöystävällisimmiksi kaavaillut moottorit ovat kuitenkin tulossa joko vuonna 2024 tai viimeistään 2025.

Koneiden tekniikasta ei tiedetä vielä paljoa. Sisäpiiritietojen mukaan laitteisto perustuu kuitenkin kaksitahtimoottoriin. Kyseinen tieto innostaa F1-konkari Symondsia.

– Olen todella innostunut siitä faktasta, että kyseessä on kaksitahtimoottori. Se on paljon tehokkaampi, pakoputkesta tulee loistava ääni ja moni vanhan kaksitahtikoneen ongelmista on poissa, englantilainen hehkutti Motorsport Magazinelle.

– Suoraruiskutus, painetäyttö ja uudet käynnistysjärjestelmät ovat varmistaneet uuden mallin kaksitahtimoottorien olevan todella tehokkaita ja hyvin päästöystävällisiä. Uskon niillä olevan hyvä tulevaisuus, Symonds intoili.