”Takavuosina sponsoreille riittivät tekstit seinissä” – F1-johtajalta värikäs vaatimus lajin kehityskohteeksi

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey penää lajia kehittymään myös taloudellisella puolella. Sarjan nokkamiehen mielestä lajin on mietittävä paremmin tulevaisuuden sponsorisuunnitelmansa.

F1 on edelleen valtava bisnes, vaikka lajin taloudelliset luvut ovatkin ottaneet osumaa vuosien saatossa. Liberty Median ostettua sarjan haltuunsa 2017 lajia on pyritty modernisoimaan rajusti. Erityishuomio on kiinnitetty ratatapahtumien lisäksi myös talouteen.

LUE MYÖS: F1-tallien budjetit julki, katso lista täältä – Ferrarin budjetti valtava, Kimi Räikkösen talli kasvusta huolimatta lilliputti

F1 on laajentanut oheistoimintaansa. Ajojen lisäksi sarjaa on viety esimerkiksi erilaisiin yleisötapahtumiin, minkä lisäksi myös kisaviikonloppuihin on tuotu lisää erilaisia näkyvyyttä tarjoavia tempauksia.

Carey on mielissään kehityssuunnasta, mutta hän ei halua tyytyä nyt saavutettuun tasoon.

– Meillä on momentumi puolellamme. Katsojaluvut nousevat, kisoihin tulee enemmän väkeä, tarinamme on kunnossa. Se täytyy kertoa jatkossakin, sitä varten tarvitsemme kenties uusia työkaluja.

Markkinointi-ihmisenä Carey kiinnittää katseensa lajin sponsoreiden suuntaan.

– Sponsorit haluavat paremmin heille räätälöityjä yhteistyösopimuksia. Takavuosina heille riittivät pelkät tekstit seinissä. Niin ei ole tänä päivänä.

LUE MYÖS: SuomiF1
Pikkuhiluja F1-sarjaan verrattuna – näin vähän sähköformulatallin pyörittäminen maksaa, ero Ferrariin loksauttaa leuat


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.