Julkaisimme eilen uutisen F1-tallien kauden 2019 budjeteista. Automerkit pääsevät huomattavasti vähemmän sähköformuloissa.

F1-tallit kuluttavat hurjia summia vuodessa toimintaansa, kuten tästä artikkelista käy ilmi. Formula E -sarjassa kulut on onnistuttu kuitenkin pitämään kurissa, mikä on tehnyt siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon suurille autonvalmistajille.

Forbesin selvityksen mukaan esimerkiksi Jaguar käytti edellisellä tilinpäätöskaudellaan Formula E -talliinsa vain 11,7 miljoonaa dollaria. Esimerkiksi Ferrarin budjetti oli kaudella 2019 massiiviset 435 miljoonaa dollaria.

Osviittaa eroista saa vertaamalla Jaguarin budjettia F1-sarjan tyvipäähän. Haas ja Williams, sarjan niukimmilla budjeteilla operoineet, pistivät F1-kaudessa likoon peräti 150 miljoonaa dollaria.

Formula E on pyrkinyt pitämään kulut kurissa rajoittamalla autojen ja sähkömoottoriteknologian kehitystä. Toistaiseksi se on onnistunut, minkä lisäksi matalat kustannukset ovat houkutelleet sarjaan mukaan lukuisia suuria autonvalmistajia.