Pikkuhiluja F1-sarjaan verrattuna – näin vähän sähköformulatallin pyörittäminen maksaa, ero Ferrariin loksauttaa leuat

© Kuva: Getty Images

Julkaisimme eilen uutisen F1-tallien kauden 2019 budjeteista. Automerkit pääsevät huomattavasti vähemmän sähköformuloissa.

F1-tallit kuluttavat hurjia summia vuodessa toimintaansa, kuten tästä artikkelista käy ilmi. Formula E -sarjassa kulut on onnistuttu kuitenkin pitämään kurissa, mikä on tehnyt siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon suurille autonvalmistajille.

Forbesin selvityksen mukaan esimerkiksi Jaguar käytti edellisellä tilinpäätöskaudellaan Formula E -talliinsa vain 11,7 miljoonaa dollaria. Esimerkiksi Ferrarin budjetti oli kaudella 2019 massiiviset 435 miljoonaa dollaria.

Osviittaa eroista saa vertaamalla Jaguarin budjettia F1-sarjan tyvipäähän. Haas ja Williams, sarjan niukimmilla budjeteilla operoineet, pistivät F1-kaudessa likoon peräti 150 miljoonaa dollaria.

Formula E on pyrkinyt pitämään kulut kurissa rajoittamalla autojen ja sähkömoottoriteknologian kehitystä. Toistaiseksi se on onnistunut, minkä lisäksi matalat kustannukset ovat houkutelleet sarjaan mukaan lukuisia suuria autonvalmistajia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.