Red Bullin ykköstykki Max Verstappen saa osakseen kovaa suitsutusta. Hollantilaista verrataan toimistaan jopa itseensä Ayrton Sennaan.

Verstappen voitti kaudella 2019 kolme osakilpailua. Voitot olivat ensimmäiset Hondalle sen palattua takaisin F1-karkeloihin kaudella 2015. Vaikeat vuodet olivat enää kaukainen muisto, kun Verstappen takoi kovaa tulosta läpi kauden.

Honda nousi siis takaisin GP-voittajaksi viime kaudella, mutta takavuosien saavutuksiin on vielä matkaa. Japanilaisjätti hallitsi F1-sarjaa 1980-luvun lopusta 1990-luvun alkuun, kun muun muassa Senna ajoi merkin moottoreilla voittoja ja mestaruuksia.

Verstappenin menestys Hondalla lämmitti japanilaismerkin F1-johtajaa Masashi Yamamotoa. Vaikka Verstappenilla on vielä pitkä matka Sennan saavutuksiin, kokee hän tämän hetken F1-tähden olevan matkalla suuruuteen.

Verstappenilla on nyt kasassa kahdeksan voittoa, joista kolme on tullut Hondan voimanlähteillä. Senna on Honda-voittajien ykkönen 32 ykkössijallan, yhteensä voittoja brassille heltisi 41 kappaletta.

– Me Hondalla koemme hänen olevan erittäin tärkeä tekijä tulevaisuudessamme. Hän on nuori, mutta hänen ajonsa on vakuuttavaa. Hän on kuin nuori Ayrton Senna Honda-suhteensa kanssa, Yamamoto toteaa Autosportille.

LUE MYÖS: Näkökulma: Ayrton Sennan ikoninen asema piilottaa miehen luonteen rumat puolet – nykyajan kuskeista yksi kuin hiilikopio