”Kuin nuori Senna” – Max Verstappenista kova arvio brassilegendaa palvovalta taholta

Ayrton Sennan kypärä
© Kuva: Getty Images

Red Bullin ykköstykki Max Verstappen saa osakseen kovaa suitsutusta. Hollantilaista verrataan toimistaan jopa itseensä Ayrton Sennaan.

Verstappen voitti kaudella 2019 kolme osakilpailua. Voitot olivat ensimmäiset Hondalle sen palattua takaisin F1-karkeloihin kaudella 2015. Vaikeat vuodet olivat enää kaukainen muisto, kun Verstappen takoi kovaa tulosta läpi kauden.

Honda nousi siis takaisin GP-voittajaksi viime kaudella, mutta takavuosien saavutuksiin on vielä matkaa. Japanilaisjätti hallitsi F1-sarjaa 1980-luvun lopusta 1990-luvun alkuun, kun muun muassa Senna ajoi merkin moottoreilla voittoja ja mestaruuksia.

Verstappenin menestys Hondalla lämmitti japanilaismerkin F1-johtajaa Masashi Yamamotoa. Vaikka Verstappenilla on vielä pitkä matka Sennan saavutuksiin, kokee hän tämän hetken F1-tähden olevan matkalla suuruuteen.

Verstappenilla on nyt kasassa kahdeksan voittoa, joista kolme on tullut Hondan voimanlähteillä. Senna on Honda-voittajien ykkönen 32 ykkössijallan, yhteensä voittoja brassille heltisi 41 kappaletta.

– Me Hondalla koemme hänen olevan erittäin tärkeä tekijä tulevaisuudessamme. Hän on nuori, mutta hänen ajonsa on vakuuttavaa. Hän on kuin nuori Ayrton Senna Honda-suhteensa kanssa, Yamamoto toteaa Autosportille.

LUE MYÖS: Näkökulma: Ayrton Sennan ikoninen asema piilottaa miehen luonteen rumat puolet – nykyajan kuskeista yksi kuin hiilikopio


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.