Entinen F1-kuljettajan Karun Chandhokin mielestä formulaviikonloppujen vapaissa harjoituksissa tulisi olla pakollista ajattaa vähintään yhtä juniorikuljettajaa.

Testiajot aidolla kuninkuusluokan laitteistolla ovat elintärkeitä oppihetkiä nuorille kuskilupauksille, jotka yrittävät murtautua läpi sarjaan kehitys- ja simulaattorikuskien tehtävien kautta.

Usein edes ensimmäisen testisession saaminen on kuitenkin todella vaikeaa. Harjoitusaika on rajallista ja talleilla on tapana suosia varsinaisia kilpakuskejaan autojensa säätöjä virittäessään. Nykyisellään harjoituksissa saa ajattaa ketä tahansa tallin kuljettajista.

Chandhokin mukaan tilanteeseen voitaisiin puuttua sääntökirjan avulla. Intialaiskuski haluaisi pakottaa tallit antamaan yhden perjantaisen harjoitussession nuorille kuskeilleen.

– Jokaisen tallin olisi ajatettava perjantaina yhdessä sessiossa nuorta kuljettajaa, jonka määrittelisin alle kaksi kisaa ajaneeksi kuljettajaksi. Heidän olisi annettava nuoren kuskin ajaa yksi harjoitussessio, entinen Lotuksen ja Hispanian F1-kuski ideoi F1 Feeder Series -julkaisulle.