Hallitseva F1-maailmanmestari Lewis Hamilton lahjoitti 500 000 dollaria Australiassa riehuvia maastopaloja vastaan taisteleville palomiehille.

Rankat metsäpalot ovat tehneet vakavia vahinkoja ympäri Australiaa. Jopa 24 ihmistä, miljardi eläintä ja reilut 2000 taloa ovat tuhoutuneet palojen seurauksena.

Paloja vastaan kamppailevat yötä päivää kaikki kynnelle kykenevät palomiehet.

Ammattipelastajien lisäksi suuri osa palomiehistä on vapaaehtoisia, jotka eivät saa työstään palkkaa.

Palomiesten resurssit ovat luonnollisesti rajalliset. Monet julkimot ovat onneksi rientäneet apuun lahjoittaen ja keräten rahaa luonnonkatastrofin nujertamiseksi.

Nyt auttajien joukkoon liittyi myös Mercedeksen F1-tähti Hamilton, joka lahjoitti jopa puoli miljoonaa dollaria palomiesten ja Australian WWF:n avuksi.

– Minua surettaa syvästi tietää, että yli miljardi eläintä on kuollut tuskallisen kuoleman Australiassa. Tiedän hyvin, kuinka kaunis maa Australia on. Jatkakaa taistelua, Hamilton sanoi Evening Standard -lehden mukaan.

Hamilton kehotti ihmisiä miettimään omia tekojaan ja asenteitaan ilmastonmuutoksen ja alati etenevän ympäristökriisin keskellä.

– Kehotan teitä liittymään mukaan miettimään sitä vaikutusta, joka meillä on planeetallemme. Aletaan työskennellä yhdessä ja tehdä pieniä muutoksia sekä kannustaa perheitämme ja ystäviämme samaan. Niin voimme muuttaa suuntaa, johon olemme menossa, brittikuski toivoi.