F1-tallin auton kehitys meni pieleen jo alkuvuodesta – ”Kellään ei ollut rohkeutta sanoa, ettei tämä toimi”

© Kuva: Getty Images

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner myöntää tallinsa kilpurin kehitystyön lähteneen väärille raiteille jo viime vuoden avauspuolikkaalla.

Viime kausi oli yksi kuninkuusluokan ainoan amerikkalaistallin heikoimmista. Vaikka lähtökohtien uuden auton kanssa piti olla kohdillaan, osoittautui laitteisto täysin sudeksi.

Haas ei saanut renkaiden lämpötilojen hallintaa autonsa kanssa missään vaiheessa kautta kohdilleen. Myöhemmin menopelistä löytyi myös muita perustavanlaatuisia ongelmia.

Steinerin mukaan kehitystyön virheisiin ei herätty tarpeeksi ajoissa. Haas ei ottanut tarpeeksi vakavasti varoitusmerkkejä, joita tuli jopa oman kuskimiehistönkin suunnalta.

– Meidän oltava kriittisempiä itseämme kohtaan. Kuskit eivät olleet vakuuttuneita päivityksistämme, joita toimme Barcelonaan, tallijohtaja kertoi Italia Racing -julkaisulle.

– Kellään ei ollut rohkeutta sanoa, ettei tämä toimi, sillä auto oli nopea luvuista huolimatta. Siihen luottaminen oli kuitenkin virhe. Jatkoimme samaan malliin, mutta huomatessamme sen olevan väärä suunta oli jo liian myöhäistä, Haas-jehu surkutteli.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.