F1-sarja on jatkanut kulkuaan ilman Toyotaa jo kymmenen vuotta. Mitä jos japanilaisjätti tekisi paluun?

Maailman suurin autonvalmistaja viihtyi F1-sarjassa 2002-2009. Valtavista resursseista huolimatta tulokset jäivät vaisuiksi. Toyota ei voittanut yhtäkään kilpailua, eivätkä kolme paalupaikkaa ja 13 podiumsijoitusta olleet merkin johtokunnalle tyydyttävä tulos. Talouskriisin myötä Toyota vetäytyi sarjasta kauden 2009 päätteeksi.

Sen jälkeen Toyota on jatkanut voittamista sekä rallin että kestävyyskilpailuiden MM-sarjoissa. Jälkimmäisessä tallin riveissä ajoi viime vuodet myös F1-tähti Fernando Alonso, joka hakee seuraavaksi menestystä Toyotan kalustolla Dakar-aavikkorallista.

Espanjassa vietetään joulun jälkeen paikallista aprillipäivää, ja myös F1 on saanut oman osuutensa valeuutisista. Yksi niistä oli ”ilmoitus” Toyotan palaamisesta F1-sarjaan uusien sääntömuutosten myötä kaudeksi 2021, Alonso kuljettajanaan.

Kyseessä on luonnollisesti uutisankka, mutta Twitter-postauksessa oleva, Toyotan väreihin maalattu kauden 2021 mallin mukainen F1-auto on ainakin tyylikäs luomus.

Katso kuva alta tai tästä.