Mercedes-tekniikkapomo tuuletti F1:n sääntömullistusta – ”Aikainen joululahja”

© Kuva: Getty Images

Mercdeksen tekninen johtaja James Allison pitää kauden 2021 sääntöuudistuksia loistavana tilaisuutensa kehittää entistä parempi auto.

Autourheilun kuninkuusluokka on mullistumassa täysin ensi vuoden jälkeen. Uusiksi menevät niin tekniset direktiivit kuin sarjan kulurakennekin.

Luvassa on muun muassa merkittäviä aerodynamiikkauudistuksia, 18-tuumaiset renkaat sekä kaikkia talleja koskettava 175 miljoonan dollarin vuotuinen budjettikatto.

Vaikka sääntöremontti aiheutti aluksi tiukkaa vastustusta sarjan kärkitallien keskuudessa, on Mercedeksen leirissä alettu lämmetä uusiin tuuliin.

– Se on ehdottomasti suurin uudistus minun 29 F1-vuoteni aikana. Massiiviset muutokset tarkoittavat massiivista haastetta. Näin se on nähtävä insinöörinä. Tilaisuutena, eikä riskinä, Allison intoili Auto Motor und Sportin haastattelussa.

– Säännöt kirjoitettiin syystäkin siten kuin ne tehtiin. Tallina meidän on vain rakennettava nopein mahdollinen auto niiden puitteissa. Suhtaudumme siihen aikaisena joululahjana, Mercedes-pamppu hehkutti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.