Sebastian Vettel myöntää – Ferrarin pasmat sekosivat täydellisesti

© Kuva: Getty Images

Ferrarin Sebastian Vettel myöntää alkukauden vauhdin yllättäneen Ferrarin, eikä lainkaan positiivisesti.

Talvitesteissä kovinta vauhtia ylläpitänyt italialaistalli koki täystyrmäyksen kauden avausviikonloppuna Australiassa, jossa Mercedes pyyhki sillä lattiaa. Bahrainissa vauhti oli parempaa, mutta Charles Leclercin voitto karkasi teknisiin ongelmiin. Lopulta Mercedeksen ylivoima ja Ferrarin kompurointi tarkoittivat sitä, että voittoa saatiin odottaa aina syksyyn saakka.

Kolme voittoa on mestaruutta tavoitelleelle italialaistallille rankka pettymys. Yhden voiton napannut Vettel, joka on tehnyt kauden aikaan myös lukuisia virheitä, on saanut paikoin rajua kritiikkiä osakseen.

Saksalainen myöntää Autosportille Ferrarille olleen kova paikka myöntää, ettei sen vauhti riitä tänä vuonna mestaruustaistoon.

– Alussa meidän täytyi taistella itseämme vastaan, jotta löytäisimme todellisen tasomme. Kun se löytyi, selvisi nopeasti, että olemme Mercedestä perässä. Tiesimme edessä olevan pitkä matka taistella takaisin kärkeen,

Ferrarilla tilannetta ei haluttu ensiksi uskoa. Hän myöntää lehdelle, että talli puski härkäpäisesti eteenpäin, toivoen menestyksen tulevan.

– Sitä vain haluaa osoittaa tilanteen olevan päinvastainen. Mutta siitä seurasi vain jatkuvia epäonnistumisia, ja pian siitä tulikin totuus. Se ei ollut mikään ylevin mahdollinen tunne, mutta niin siinä vain kävi. Siinä vaiheessa auttoi, kun todellinen tilanne myönnetään ja asiaa lähdetään korjaamaan.

Vettelin kauden suunta on kääntynyt parempaan tallin esiteltyä uuden päivityspakettinsa Singaporessa. Nelinkertainen maailmanmestari myöntää olleensa itsekin hieman hukassa ennen sitä.

– Menetimme talvitestien jälkeen ”sen jonkun tunteen” autosta, ja meillä kesti kauan saada se takaisin. Korjausliikkeitä ei voi suorittaa formulamaailmassa välittömästi, vaan asiaa täytyy analysoida, tutkia ja kehittää tarkasti.

Brasilian GP – TV-lähetysajat, uutiset, tilastot, komea suomalaishistoria – kaikki tarpeellinen kisasivuillamme!

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMISSA!


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!