Rallimaailmaa ravistelleen shokkisiirron suorittanut Ott Tänak on valottanut syitä päätökselleen jättää Toyota ja hypätä kilpailijatalli Hyundaille.

Juuri maailmanmestaruuden japanilaismerkin kalustolla voittaneen Tänakin piti olla Toyotan kultakimpale usean seuraavan vuoden ajan, mutta lykättyään jatkosopimuksen allekirjoittamista usean kuukauden ajan Tänak tekikin yllättävän päätöksen vaihtaa kokonaan tallia.

Tänakin ja Toyotan välit ajautuivat umpisolmuun kauden edetessä. Vaikka auto oli sarjan nopein, ei Tänak ollut täysin vakuuttunut tallin tekemisestä.

Tähän epäluuloon Hyundai iski. Tallipomo Andrea Adamo käynnisti neuvottelut, saaden Tänakin mielen käännytetyksi.

- Mitä enemmän juttelin Andrean kanssa, sitä paremmin ymmärsin häntä. Hän kertoi minulle ajatuksiaan tallin kehittämisestä, esitellen aidosti konkreettiset suunnitelmat sen tulevaisuudesta. Niinpä vain eräänä päivänä tajusin haluavani tähän talliin, Tänak kertoi Auto Motor und Sport -lehdelle.

Hyundailla on kasassaan todellinen supertiimi, kun kuljettajarosterista löytyvät Thierry Neuville, Sebastien Loeb ja Dani Sordo. Tänak ei tätä haastetta kavahda.

– Olisi tietenkin ollut helpompaa jäädä Toyotalle kuin aloittaa alusta jossain muualla. Mutta vaihtelu virkistää. Hyundailla minua odottaa kolme erittäin kovaa tallikaveria.