F1:n rangaistuksiin höllennystä ensi vuodesta lähtien – Kimi Räikkönen ennakkotapauksena yhdessä muutoksessa

© Kuva: Getty Images

Formula 1 löyhentää rangaistuskäytäntöjään ensi kaudeksi. Sääntömuutokset koskevat vapaiden harjoitusten punnituksia, varaslähtöjä ja rengassääntöjä.

Tällä kaudella Sergio Perez ja Pierre Gasly ovat joutuneet lähtemään kilpailuun varikolta, koska he eivät pysähtyneet vapaissa harjoituksissa punnituspisteelle. Sääntöä sorvataan ensi kaudeksi siten, että tuomaristo katsoo asiaa ja voi antaa tarvittaessa pienemmän rangaistuksen rikkomuksesta.

Varaslähdöissä kilpailun tuomaristo on voinut antaa tähän asti vain varikon läpiajorangaistuksen tai kymmenen sekunnin pysähtymisrangaistuksen varikolla. Ensi vuodesta lähtien rangaistukset voivat olla myös viiden tai kymmenen sekunnin pituiset aikasakot.

Lisäksi rengassääntöihin tulee kevennys. Jos aika-ajossa kymmenen joukkoon selvinnyt kuljettaja joutuu lähtemään kilpailuun varikolta, hänen ei tarvitse käyttää aika-ajonsa rengassettiä, kuten muun kärkikymmenikön.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai kuluneella kaudella kymmenen sekunnin pysähtymisrangaistuksen lähdettyään Italian GP:hen varikolta uusilla renkailla, vaikka oli ollut aika-ajossa kymmenen joukossa.

Lähde: Racefans


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!