Citroenin shokkipäätös pyöräyttää hullun rallikauden kuskirulettia vielä kerran – tältä tilanne näyttää tällä hetkellä

© Kuva: Getty Images

Rallin MM-kausi 2019 on ollut kuljettajamarkkinoiden suhteen dramaattisempi kuin kenties koskaan koko lajin historiassa. Kuljettajapaletti ensi kautta ajatellen ei ole vieläkään täysin valmis.

Tuoreen maailmanmestarin Ott Tänakin hyppääminen Toyotalta Hyundaille ei jäänyt suinkaan kauden ainoaksi shokkipäätökseksi. Viime viikolla rallimaailma sai ikäviä huhuja Citroenin rallitoiminnan loppumisesta.

Päätös varmistui tänään, ja se vapauttaa vapaille markkinoille kaksi kovaa vonkaletta. Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on ilmoittanut jo hyvissä ajoin ensi kauden jäävän hänen uransa viimeiseksi, yksi vuoden kovista kuskiuutisista sekin.

Citroenin ilmoittaessa vetäytymisestään sysäsi se syyn lähdölleen ranskalaismestarin niskaan. Twiitissään talli paljastaa Ogierin lähdön tallista olevan jo varmaa. Tämä kielinee siitä, että Ogierin siirto Toyotalle Tänakin tilalle olisi varmistunut.

Onko tässä Toyotan kuskikolmikko ensi kaudeksi? Dramaattinen käänne tuomassa Tommi Mäkiselle lottovoiton

Toyota on pistämässä uusiksi koko kuljettajakolmikkonsa, kun Tänakin siipimiehet Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala ovat menettämässä paikkansa. Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän sopimuksia Tommi Mäkisen joukkoihin pidetään jo varmoina.

Latvala ja Meeke ovat edelleen laadukkaita kuljettajia, mutta vapailla markkinoilla on ylitarjontaa tallipaikkoihin nähden. M-Sport on kiinnostunut useiden eri lähteiden mukaan nappaamaan Citroenin hylkäämän Esapekka Lapin palvelukseensa paikkaamaan Evansin lähtöä. Mikäli tämä toteutuu, olisivat tallin ykköstykit ensi kaudella Lappi ja Teemu Suninen.

Moni kuskisiirto on kuitenkin edelleen vahvistamatta, ja viimeiset viikot ovat osoittaneet kaiken olevan mahdollista rallimaailmassa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.