Citroen maalasi Ogierista syyllistä, ranskalaismestari närkästyi sen lisäksi myös kollegoidensa aliarvioimisesta: ”Ehkä viestintä ei ole heidän vahvinta osaamistaan”

© Kuva: Getty Images

Sebastien Ogier yllättyi kuullessaan Citroenin syyttävän häntä rallin MM-sarjasta vetäytymisestään. Ranskalaismestari latasi vastakuitin automerkin suuntaan.

Citroen ilmoitti yllättävästä päätöksestään vetäytyä sarjasta eilen. Viestissä merkki syytti Ogierin päätöstä jättää talli ja ykkösluokan kuljettajan puutetta kovan päätöksen syyksi.

Ogier antoi Autosportille lausunnon Citroen-uutisesta.

– Ehkä viestintä ei ole koskaan ollut Citroenin vahvin osa-alue, Ogier napautti.

Kuusinkertaisesta maailmanmestarista automerkin viesti oli myöskin nöyryyttävä vapailla markkinoilla oleville kuljettajille.

– He sanoivat, ettei tarjolla ole ykkösluokan kuljettajaa tällä hetkellä. Minusta se on todella epäkunnioittavaa kollegojani kohtaan, Ogier toteaa.

Vapailla markkinoilla ovat tällä hetkellä esimerkiksi Ogierin tallikaveri Esapekka Lappi, Toyotalta työttömäksi jäävät Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala, Hayden Paddon ja Mads Östberg. Lisäksi jompi kumpi kaksikosta Andreas MikkelsenCraig Breene on kokemassa pettymyksen Hyundain suunnalta.

LUE MYÖS: Citroenin shokkipäätös pyöräyttää hullun rallikauden kuskirulettia vielä kerran – tältä tilanne näyttää tällä hetkellä

Ogier palasi ”kotiin” Citroenilla täksi kaudeksi, mutta visiitti jäi vuoden mittaiseksi. Kolme voittoa ja MM-sarjan kolmostila eivät tyydyttäneet kaiken voittanutta miestä, sillä auto ei ollut kilpailijoidensa tasolla.

– Jo tänä vuonna annoimme tasoitusta muille, eikä kehitystyömme ollut tarpeeksi nopeaa. Sen voivat myöntää kaikki, jotka ovat autoamme ajaneet.

Ogieria ei silti kaduta.

– Tiesin tästä kaikesta jo solmiessani sopimuksen tallin kanssa. Siksi en tänäkään päivänä kadu hetkeäkään päätöstäni ajaa Citroenilla tällä kaudella.

Ogier ei suostunut paljastamaan viimeiseksi jäävän ensi kautensa työkuvioita, mutta Toyota-sopimusta pidetään pomminvarmana asiana. LUE: Onko tässä Toyotan kuskikolmikko ensi kaudeksi? Dramaattinen käänne tuomassa Tommi Mäkiselle lottovoiton

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.