Fernando Alonso osallistuu Dakarin aavikkoralliin Toyotan tehdaskuljettajana.

Japanilaismerkki vahvisti kuljettajakokoonpanonsa mediatilaisuudessa torstaina. Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari ajaa legendaarisen aavikkokoitoksen läpi yhdessä Marc Coman kanssa. Coma on itse voittanut kilpailun viisi kertaa moottoripyörä-luokan kuljettajana.

Alonso hakee lisää täydennystä komealle ansioluettelolleen. Formula ykkösissä hän saavutti kahden maailmanmestaruuden lisäksi 32 GP-voittoa sekä 1899 MM-pistettä. Toyotan ratissa hän on voittanut kaksi kertaa Le Mansin 24 tunnin ajon.

Voittoluettelosta löytyy myös Monacon GP. Näin ollen Alonson loppu-uran huipennuksena on Indy500-kilpailun voiton hakeminen. ”Triplakruunuun” on pystynyt historian saatossa vain yksi kuljettaja, Graham Hill.