Robert Kubican pääsponsori PKN Orlen vaati Williamsin F1-tallia paljastamaan, miksi puolalaiskonkarin kisa Venäjällä keskeytettiin tallin toimesta. Nyt brittitalli paljasti ratkaisun taustalla olleen tekninen ongelma renkaan kiinnityksen kanssa sekä varaosien puute.

Sotshin GP:ssä nähtiin yllättävä tilanne, kun Williamsin George Russell ja Kubica keskeyttivät aivan perättäin.

Russellilla oli selviä ongelmia radalla kilpurinsa kanssa, mutta puolalaisen keskeytykselle ei löytynyt ilmeistä syytä televisiolähetyksen perusteella.

Kubicaa tukeva öljy-yhtiö ehti uhkailla Williamsia jo sopimuksensa riitautuksella, jos tallilta ei heru selitystä kuskinsa käskylle takaisin varikolle kesken kisan.

[readmore from=”williams”]

Williams ei reagoinut aluksi painostukseen. Torstaina talli tarjosi kuitenkin lopulta selityksen monia hämmästyttäneelle vedolleen.

– Löysimme ongelman Georgen auton rengaspulteissa. Se johti siihen, ettei oikea eturengas istunut paikoillaan kunnolla. Tämä aiheutti lukkojarrutuksen, Williamsin kisainsinööri Dave Robson valotti asiaa Motorsport Weekille.

Tekniikkakonkari vahvisti rivien välistä Williamsin kärsivän varaosien puutteesta.

– Tämä on todella vankka ja hyväksi todettu ratkaisu. Loput varaosista tutkitaan huolella. Emme odota saman ongelman toistuvan. Valitettavasti meidän oli pakko keskeyttää Robertinkin kisa Singaporen ja Venäjän kisoissa tulleiden vahinkojen vuoksi. Meidän oli pakko suojella itseämme tulevien kisojen varalta, insinööri selitteli.