Lewis Hamilton sähköformuloihin? Supertähden viime aikojen puheet kielivät ”loogisesta siirrosta”

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten viisinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin herääminen ympäristön ja ja maailman tulevaisuudentilan suhteen tekisi F1-tähden siirrosta sähköformuloihin loogista, uskoo sarjan hallitseva mestari Jean-Eric Vergne.

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava Formula E ratsastaa sähköautoteollisuuden aallonharjalla, useiden autonvalmistajien panostaessa uuden voimanlähdemuodon kilpasarjaan.

Yksi mukaan täksi kaudeista tulleista automerkeistä on Mercedes, jonka ykköstykki Hamilton on formula ykkösissä.

Hamilton on osoittanut valveituneisuuttaan sosiaalisessa mediassa useasti. Hän on julkaissut kantaaottavia viestejä muun muassa salametsästystä ja ilmastonmuutosta vastaan. Aiemmin tällä viikolla hän julkaisi mystisen tunteenpurkauksen, joka paljastui miehen taisteluhuudoksi vegaanisen ruokavalion puolesta.

Hamilton on kertonut olevansa kasvissyöjä jo pidemmän aikaa, mutta viime aikojen julkitulot niin sanottuja ”vihreitä arvoja” tukien kielivät Vergnen mielestä Hamiltonin ajattelevan moottoriurheilua eri tavoin kuin aiemmin.

– Hän saa runsaasti kritiikkiä, koska hän kilpailee polttomoottoreita käyttävällä kilpa-autolla. Olen sataprosenttisesti samaa mieltä hänen mielipiteidensä kanssa, ja minusta olisi vain loogista, jos hän päättää liittyä sähköformuloihin, Vergne kertoo Autosportille.

Vergne ihailee Hamiltonin tarjoamaa esimerkkiä. Supertähtenä hänen sanomisillaan ja tekemisillään on painoarvoa.

– Hän ei ole vain kaikkien aikojen paras kuljettaja, vaan hän voi myös muuttaa ihmisten mielipiteitä ja asenteita.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.