Rallin MM-sarjaa on jäljellä enää kahden osakilpailun verran. Maailmanmestaruustaiston osalta eletään ratkaisevia aikoja.

Walesissa kauden kuudennen voittonsa napannut Toyotan Ott Tänak on tarttunut jo kaksin käsin kiinni mestaruuspokaaliin. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa ennen viimeistä ajettua metriä, joten virolaiskuskin on turha nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Katalonia ja Australia tarjoavat vielä parhaimmalle suoriutujalle potentiaalisesti 60 MM-pistettä, joten Tänakin 28 pisteen etumatka Sebastien Ogieriin voi vielä kääntyä. Myös 41 pisteen päässä oleva Thierry Neuville kärkkyy saumojaan.

Suomalaiset WRC-kuskit Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen joutuvat lähtemään loppukauden kisoihin harmistuttavista asetelmista. Kolmikko on pisteen sisällä MM-sarjassa sijoilla 7-9, eikä voittoja ole osunut kohdalle. Tämä on suomalaisessa rallihistoriassa erittäin epätyydyttävä totuus.

Loppukauden osalta odotukset eivät voi olla korkealla, ovathan Latvalan ja Lapin tallikaverit Tänak ja Ogier MM-kandidaatteja. Sunisen M-Sportin Ford ei ole puolestaan kaluston puolesta ollut tällä kaudella mitenkään maagisessa iskussa.

Pistetilanne, 12/14 MM-rallin jälkeen:

  1. Ott Tänak, Toyota 240
  2. Sebastien Ogier, Hyundai 212
  3. Thierry Neuville, Hyundai 199
  4. Andreas Mikkelsen, Hyundai 102
  5. Kris Meeke, Toyota 98
  6. Elfyn Evans, M-Spot 90
  7. Jari-Matti Latvala, Toyota 84
  8. Teemu Suninen, M-Sport 83
  9. Esapekka Lappi, Citroen 83
  10. Dani Sordo, Hyundai 72