F1-sarja ei aio luopua renkaanlämmittimistä kaudeksi 2021. Uusi päätös pyörtää aiemman suunnitelman.

Renkaat optimilämpötilaan lämmittävistä peitteistä oli tarkoitus luopua kauden 2021 suurten sääntömuutosten myötä, samalla kun sarja siirtyy käyttämään 18-tuumaisia renkaita. Nyt tuosta aikamääreestä ollaan kuitenkin päätetty luopua ja renkaanlämmittimien kieltoa lykätä hamaan tulevaisuuteen.

Syyksi renkaanlämmittimien saamalle lisäajalle F1-sarja perustelee niiden tuomaa vakauta kaudelle, jolloin F1-tallit ja kuljettajat joutuvat kohtaamaan lukuisia uudistuksia. Kaudeksi 2021 on tarkoitus esitellä uudet säännöt, jotka muuttavat autojen ajamista radikaalista.

Mikäli renkaita ei lämmitetä, tulee kylmillä renkailla ajamisesta aiempaa liukkaampaa. Tämä, yhdistettynä downforcea karsiviin muutoksiin ja uudenlaisiin renkaisiin pelätään aiheuttavan kuljettajille, talleille ja Pirellille ongelmia saada kokonaispaketista kaikki irti.

F1 ei aio kuitenkaan luopua renkaidenlämmittinkiellosta. Sen on tarkoitus astua voimaan myöhemmin, kun tallit ja Pirelli oppivat ymmärtämään sääntömuutosten vaikutukset

Tämä on pettymys faneille. Miksi? Lue: Näkökulma: Tämä monelta ohi mennyt sääntömuutos tuo kaivatun piristysruiskeen F1-kilvanajoon – ”Palauttaa vanhat hyvät ajat”

Lähde: Autosport