F1-tulokkaan George Russellin mukaan Williamsin tekniset ongelmat juontavat juurensa jo aivan hybridiaikakauden alkuun.

Kaukana ovat ajat, kun Williamsin perinteikäs yksityistalli tunnettiin kovan luokan kestomenestyjänä.

Viime vuosina Sir Frank Williamsin luomus on joutunut tyytymään lähinnä kuninkuusluokan surkeimman räpeltäjän viittaan.

Vaikka pieniä kehityaskelia onkin otettu, alkoivat tallin ongelmat kuljettajansa mukaan jo aikoja sitten.

– Talillla oli ehdottomasti todella nopea auto vuosina 2014, 2015 ja 2016. Siellä oli kuitenkin ehdottomasti muutamia ongelmia, jotka olivat vielä silloin pinnan alla auton ollessa niin nopea ja moottorin ollessa niin vahva, Russell taustoitti Racefans-julkaisulle.

– Tämä kaikki tulee tavallaan kerralla, kun yksityiskohtia katsotaan nyt enemmän tällaisessa tilanteessa. On ollut hyväksi saada tämä suuri uusintalähtö, jotta tehtaalla voidaan oikaista asioita, jotka eivät ehkä olleet oikein, brittikuski pohti.