Belgian kuolonkolarissa loukkaantunut formulakuski 17-tuntisessa leikkauksessa – operaatio onnistui

© Kuva: Formula 2

Belgian F2-kisan traagisessa joukkokolarissa hengenvaarallisesti loukkaantunut Juan Manuel Correa leikattiin onnistuneesti Lontoossa.

Ecuadorilainen kuskilupaus oli pitkään lääketieteellisessä koomassa toipuessaan Span F2-klpailun karmeasta kolarista, joka vaati kilpakumppani Anthoine Hubertin hengen.

Correa joutui vaikeaan paikkaan selvittyään koomasta. Hänen jalkansa oli vahingoittunut niin pahasti, että se oli joko leikattava tai amputoitava. Leikkauksiin liittyi riskejä, eikä se olisi millään tavoin helppo vaihtoehto.

20-vuotias valitsi kuitenkin leikkauksen, joka suoritettiin tällä viikolla. Correan onneksi jopa 17 tuntia kestänyt operaatio onnistui mainiosti.

– Toimenpiteen aikana lääkärit joutuivat poistamaan enemmän luumateriaalia kuin he odottivat ja ratkaisemaan useita verisuoniin liittyviä ongelmia, mutta leikkauksen päätavoite onnistui, Correan omaiset kertoivat tiedotteessaan.

Nuorukaisella on edessään vielä kaksi muuta leikkausta. Kyseiset toimenpiteet eivät ole kuitenkaan niin vaikeita kuin edellinen.

– Nämä viime viikot ovat olleet äärimmäisen vaikeita, rankempia kuin mikään, mitä olin ikinä kohdannut fyysisesti ja henkisesti. Ymmärrän tulevaisuuteni jalkojeni paranemisen osalta ja sen, että kuntoutukseni tulee olemaan äärimmäisen pitkä ja monimutkainen prosessi, Correa sanoi itse tiedotteessa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.