SuomiF1 arvioi Belgian GP:n topit ja flopit: F1-sarjan uusin voittaja ansaitsee kaiken hehkutuksen, Kimi Räikkösen tallikaveri joutaa roskiin

© Kuva: Getty Images

F1-sarja sai uuden voittajan Belgian GP:ssä. Surumielisessä kilpailussa ykköseksi ajanut Charles Leclerc ansaitsee kaiken hehkutuksen ja kunnian osakseen.

SuomiF1-sivuston toimitus jakoi tuttuun tapaan ruusut ja risut viikonlopun suorituksista.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pistetaulukko Belgian GP:n jälkeen

Kuuntele Paalupaikka-podcastia

TOP #1

Juuso Taipale: Charles Leclerc. Ferrari is back! Voiton monacolaiskuljettajalle suokin, sillä ykkössijan olisi pitänyt tulla jo alkukaudesta Bahrainissa. Tämä oli mitä kaunein tapa kunnioittaa Anthoine Hubertin muistoa.

F1-uran avausvoitto sai Charles Leclercin kaksijakoisiin tunnelmiin – tragedia varjosti saavutusta

Juuso Koivumäki: Charles Leclerc. Ferrari-kuski sai vihdoin jo useasti lähellä olleen voiton ja täysin ansaitusti. Leclerc oli koko viikonlopun nopein kuljettaja. Olisi varmasti valmis taistelemaan maailmanmestaruudesta, jos Ferrarin auto vain olisi riittävän hyvä.

Tuukka Hyttinen: Charles Leclerc. F1-uran ensimmäinen voitto, joka ansaittiin vielä komealla puolustustaistelulla sarjan hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin armotonta hyökkäystä vastaan. Monacolainen omisti vielä ruutulipun jälkeen voittonsa traagisesti lauantain F2-kisassa menehtyneelle ystävälleen Anthoine Hubertille. Tyylikästä ja upeaa toimintaa niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Tähti on syttynyt viimeistään nyt, jos jonkun mielestä näin ei vielä aiemmin ollut.

F1-uransa ensivoiton napanneelta Charles Leclerciltä tunteikas viesti tiimiradiossa – omisti voittonsa kuolleelle formulakuskille

Ferrari ja Charles Leclerc juhlivat Belgiassa. Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: Lewis Hamilton. Brittimestari teki tästä kisan, me F1-fanit kiitämme. Vaikeuksista huolimatta Hamilton loistaa aina silloin kun pitääkin, ja sen johdosta pistejohto jatkoi kasvamistaan. Ihailtavaa tekemistä.

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Brittikuski näytti jälleen, miksi hän on viisinkertainen maailmanmestari. Lipsautti auton P3:ssa seinään, mutta kokosi itsensä hienosti aika-ajoon ja nappasi kolmannen ruudun. Kilpailussa nähtiin tuttua näky: Hamilton antoi paineen ja Vettel sortui virheeseen. Jos kisa olisi ollut kierroksen pidempi, olisi Hamilton ohittanut myös Leclercin. Loistava suoritus.

Tuukka Hyttinen: Alexander Albon. Pierre Gaslylta pestin kärjen haastajatallissa Red Bullilla perinyt nuorukainen paahtoi heti viidennelle sijalle ensimmäisessä kisassaan energiajuomayhtiön ykköstallin kilpurin ratissa. Saavutuksen vakuuttavuutta lisäsi vielä vahvaa symboliikkaa huokunut ohitus Gaslysta kesken kisan.

Nykyinen ja tuleva F1-maailman hallitsija? Kuva: Getty Images

TOP #3

Juuso Taipale: Sergio Perez. Tuore jatkosopimus taskussaan Belgiassa kurvaillut meksikolainen keräsi keskikastin porukan suurimman pistepotin. Lando Norris oli kierrosta vaille top-sijoituksen arvoinen kuski, mutta pisteet jaetaan vasta ruutulipulla. Parempi onni ensi kerralla, McLaren.

Juuso Koivumäki: Nico Hülkenberg. Renault-uran loppu varmistui ennen kisaviikonloppua, mutta radalla nähtiin ammattimainen saksalainen. Hulkenberg teki tuhoisaa jälkeä ja otti Renaultille hyvä potin pisteitä.

Tuukka Hyttinen: Lewis Hamilton. Viisinkertainen maailmanmestari näytti sunnuntaina jälleen kerran, mikä on miehiään. Vaikka Hamilton pamauttikin autonsa ajovirheen johdosta päin Spa-Francorchampsin radan seinää harjoituksissa, ei brittitähti ollut moksiskaan. Fokusta ei horjuttanut edes se, että F2-kuski Hubert menetti henkensä kolarissa samalla radalla lauantaina. Sunnuntain kisassa Hamilton taisteli tiensä ärhäkästi toiselle sijalle, vaikka joutui starttaamaan kummankin Ferrarin takaa kisaan.

FLOP #1

Juuso Taipale: Antonio Giovinazzi. Ei hemmetin hemmetti mitä tunarointia. Giovinazzi on kärsinyt tällä kaudella runsaasti teknisistä ongelmista, mutta Belgiassa mies saa syyttää kisansa tuhoutumisesta itseään. Olen ollut kärsivällinen italialaisen suhteen, pistetaulukko ei kerro koko kuvaa Giovinazzin ja Kimi Räikkösen erosta. Mutta Belgiassa Giovinazzi veti maton jalkojeni alta. Pois vain F1-sirkuksesta, jos et parempaankaan pysty.

Juuso Koivumäki: Antonio Giovinazzi. Paineeton tila ja kilpailun viimeinen kierros. Giovinazzin ero taakse oli riittivän suuri, että äärimmäisen hidas varmistelukierroskin olisi sijan varmistamiseen riittänyt. Naurettava virhe maksoi paljon pisteitä.

Tuukka Hyttinen: Max Verstappen. Hollantilaiskuskin kärsimättömyys näkyi taas pitkästä aikaa Belgian kisan lähdössä. Verstappenin kisa meni pieleen heti kilpailu ensimmäisessä mutkassa, johon tähtipilotti yritti tunkea väkisin liian aggressiivisesti. Seurauksena oli osuma Räikköseen, jonka kisa meni Red Bull -staran törttöilyn seurauksena samalla metsään.

Ei hyvin mene, Antonio Giovinazzi. Kuva: Getty Images

FLOP #2

Juuso Taipale: Max Verstappen. 2016 avausmutkan törkyily vielä tehosi, tällä kertaa ei. Verstappenin kauden ensimmäinen suurempi virhe oli suomalaisittain tympäisevä peliliike, ja tämän Räikkösen fanit muistavat pitkään. Holtiton suoritus.

Kimi Räikkösellä kiehahti – latasi kirosanojen ryöpyn Max Verstappenin törttöilystä

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Hollantilainen esitteli aiempien vuosien ongelmaansa avauskierroksella pilaten samalla Kimi Räikkösen kilpailun. Verstappenille ei ollut mitään syytä hyökätä Räikkösen sisäpuolelle, koska vauhti olisi takuulla riittänyt ohitukseen myöhemminkin. Typerää hätäilyä.

Tuukka Hyttinen: Haas. Amerikkalaistallin vauhti oli suorilla karmeaa katseltavaa. Aina, kun takana oli yksikään auto joutuivat Kevin Magnussen ja Romain Grosjean antamaan latua. Jopa Williams näytti sunnuntaina jenkkitallia vahvemmalta Span radalla.

Max Verstappen matkalla seinään. Kuva: Getty Images

FLOP #3

Juuso Taipale: Haas. Magnussen-raukka oli kisassa muiden leikkikaluna jatkuvien ohitusten myötä. Tallin paletti on edelleen täysin hukassa.

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Ferrarilla on nyt uusi ruhtinas, ja Vettelin on tyydyttävä soittamaan kakkosviulua, jos suoritustaso ei parane. Vettel oli koko viikonlopun paljon Leclerciä hitaampi. Saksalaisen kohdalla saatetaan puhua jo uran päättymisestä, jos Vettel ei lääkettä Leclercin lyömiseksi löydä.

Tuukka Hyttinen: Antonio Giovinazzi. Vaikka miehen ulosajo olikin täysi vahinko, oli se jälleen yksi osoitus italialaisen raakiluudesta F1-pilottina. Ferrarin kuskiakatemian kasvatti oli ajamassa jo komeasti pisteille ennen suunnanmuutostaan kohti Span radan seinää. Pistepotti oli lähellä, mutta lopulta Belgian reissustakaan ei jäänyt Giovinazzille mitään käteen.

Ensi viikolla kisataan Italian Monzassa!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.