Ferrarin monacolaiskuski Charles Leclerc omisti F1-uransa ensimmäisen voittonsa Belgiassa lauantaina traagisesti menehtyneelle F2-kuljettajalle Anthoine Hubertille.

21-vuotiaan kuskikyvyn fokus kisaviikonloppuun järkkyi mitä karmeimmalla tavalla miehen jouduttua todistamaan pitkäaikaisen ystävänsä kuolonkolaria samalla radalla, jolla hän ajaisi huomenna kilpaa.

Liikaa Ferrari-pilotin keskittyminen ei kuitenkaan mitä ilmeisimmin herpaantunut, sillä sunnuntaina Leclerc oli loistavassa iskussa.

Eturivistä kisaan startannut kuski oli jatkuvasti tallitoveriaan Sebastian Vetteliä nopeampi.

Lopulta nuorukainen päästettiin tallimääräyksellä saksalaisen ohi ja yhtäkkiä kuninkuusluokan uran ensimmäinen voitto oli jälleen kerran käsien ulottuvissa.

Monacolainen joutui vielä sinnittelemään Lewis Hamiltonin ankaran hyökkäyksen alla, mutta onnistui pitämään johtoasemansa ruutulipulle saakka.

Voiton merkitys kuului vahvasti Leclercin ensimmäisessä radioviestissään Ferrarin taustajoukoilleen maaliintulon jälkeen.

– Ensimmäinen voittoni F1:ssä, tämä on omistettu Anthoinelle. Tuntuu hyvältä, mutta on vaikea nauttia tällaisesta viikonlopusta, F1-kuski sanoi tiimiradiossa.