Charles Leclerciä ei päästetty Ferrarin tehdastiloihin – tallin uusi sankarikuski muisteli ensivisiittiään Maranellossa

© Kuva: Getty Images

Charles Leclerc painoi nimensä historiankirjoihin isosti Italian GP:n voitollaan. Voitto Ferrarilla tallin kotikisassa pitää huolen, että mies tunnetaan kaikkialla saapasmaassa. Aina näin ei ole kuitenkaan ollut.

Leclerciltä kyseltiin kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa hänen ensimmäisestä vierailustaan tallin tiloissa Maranellossa. Tarina olikin hauska, sillä mieheltä evättiin pääsy tehdastiloihin.

SuomiF1 arvioi Italian GP:n topit ja flopit: Sebastian Vettelin pää pölkyllä, Mersulta suvereenia suorittamista

Leclerc kertoi olleensa matkassa kummisetänsä ja ystävänsä Jules Bianchin pyynnöstä. Ranskalaiskuski oli Ferrarin juniorikuljettaja ennen traagista kuolemaansa.

– Menin sinne Julesin kanssa, sillä hänellä oli jotain TV-töitä tehtävänä. Hän yritti saada minut sisään, mutta lopulta päätös oli, ettei minulla ollut asiaa tehtaalle. Nykyään se on toki helpompaa, Leclerc naureskeli.

Maranellon kaupunki elää ja hengittää Ferrarin tahtiin, sen tietää jokainen paikalla vieraillut. Leclerc oli vaikuttunut näkemästään.

– Siellä pystyi aistimaan, kuinka kaikki joko työskentelivät Ferrarilla tai sitten olivat vain hulluja siihen. Se oli jotain todella erityislaatuista.

Charles Leclercin manageri valotti F1-tähden sopimustilannetta – huhuja muhkeasta palkankorotuksesta