Mercedeksen brittitähti Lewis Hamilton kellotti nopeimman ajan nimiinsä Unkarin GP:n ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Valtteri Bottaksen autoon jouduttiin vaihtamaan voimayksikkö yllättävän vian vuoksi.

F1-sarjan hallitseva maailmanmestari oli terävässä iskussa Unkarin kisaviikonlopun avauspäivänä.

Lähes kisamitan verran kierroksia ajanut englantilainen tykitti nimiinsä ensimmäisen harjoitussession pohja-ajan 1.17,233.

Valtteri Bottas oli koko varikon ainoa kuski, joka ei ajanut lainkaan. Nastolalaisen autoon iski äkillinen vika ennen session alkua.

Ongelma oli niin paha, että Bottaksen Mercedekseen jouduttiin vaihtamaan uusi voimayksikkö.

[readmore from=”unkarin gp”]

Kimi Räikkönen ylsi nopeimmillaan tulostaulun kymmenennelle sijalle.

Toiseksi nopeinta vauhtia Hamiltonin jälkeen esitteli viime viikonloppuna kauden toisen voittonsa vienyt Red Bull -kuski Max Verstappen. Hollantilainen oli brittiä vain 0.169 sekuntia hitaampi.

Hyvästä ajasta huolimatta Verstappenilla oli vaikeuksia pitää autonsa keulaa oikeaan suuntaan. Miehen kilpurin säädöt olivat ilmeisesti ajoittain pielessä, sillä F1-tähti pyörähti toistuvasti autollaan ympäri radalla harjoitustunnin mittaan.

Kolmanneksi vaudikkain Hungaroringilla oli viime kisassa komeasti letkan perältä palkintopallille taistellut Ferrari-ässä Sebastian Vettel.

McLarenin espanjalaiskuskille Carlos Sainzille jouduttiin vaihtamaan Bottaksen tavoin voimayksikkö harjoitusten kesken.