Kuvatoimisto makusteli melkoisella herkkupalalla: F1-legendat ihastelevat tulevan maailmanmestarin leikkiä, ikää alle vuosi – kuolema vei kolme kuvan henkilöä moottoriradalla

© Kuva: Getty Images

Jotkut valokuvat kertovat suuria tarinoita. Vaikka se liittyisikin formula ykkösiin, ei sitä ole tarvinnut ottaa kisaviikonlopun yhteydessä.

Motorsport Images makustelee sosiaalisessa mediassa tasaisin väliajoin arkistonsa aarteilla. Vuosikymmeniä toiminnassa ollut kuvatoimisto on taltioitunut ikimuistoisen hetken jos toisenkin.

Kesätauon kunniaksi yrityksen Twitteri-tilillä arvuuteltiin hellyyttävän mustavalkokuvan henkilöä. Kuvassa pieni lapsi istuu leikkiautossa, ympärillään joukko aikuisia pukumiehiä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Kuva on taatusti tuttu kaikille formula ykkösten historiaa edes vähänkään tuntevilla. Kuvan lapsi on Damon Hill, kauden 1996 maailmanmestari ja F1-legenda Graham Hillin poika.

Graham Hill: Traagisessa lento-onnettomuudessa kuollut F1-legenda teki edelleen ainutlaatuista moottoriurheiluhistoriaa

Isä-Hill on luonnollisesti mukana kuvassa helposti tunnistettavine viiksineen, mutta muutkin kuvan henkilöt ovat korkealla F1-legendoja listattaessa.

Kuvassa Damon-lapsen touhuja ihastelevat Bruce McLaren, Jo Bonnier, Tony Brooks, Stirling Moss ja Wolfgang von Trips. Kaikki GP-voittajia.

Mossia pidetään yleisesti aikakautensa yhtenä parhaimmista kuljettajista, ja kiistatta parhaana ilman maailmanmestaruutta jääneenä F1-kuskina. Bonnier toimi vuosia kuljettajien yhdistyksen puheenjohtajana, McLarenin nimi tunnetaan tänäkin päivänä. Von Trips oli puolestaan matkalla kohti maailmanmestaruutta ennen kuolemaan päättynyttä onnettomuutta Italian GP:ssä 1961.

Kuva on otettu vain kaksi kuukautta ennen saksalaiskuljettajan elämän päättymistä. Kuolema heitti synkän varjonsa myös muiden päälle.

Graham Hill kuoli lento-onnettomuudessa 1975, syösten perheensä taloudelliseen ahdinkoon. Bonnier menehtyi Le Mansissa 1972 ja Bruce McLaren testionnettomuudessa 1970.

Tutustu Damon Hilliin ja Stirling Mossin uriin täältä: F1-historiaa: Miten erilaiset kahden F1-legendan maineet ovatkaan – toinen lajin suurimpia ilman maailmanmestaruuttakin

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.