Jari-Matti Latvala kärjessä yötauolle, kärkinelikko ei saanut eroa toisiinsa, voittotaisto superjännittävä

© Kuva: Getty Images

Toyotan Jari-Matti Latvala johtaa Suomen MM-rallia perjantain ajopäivän jälkeen. Rallin voittotaistelu on kaikkea muuta kuin ohi.

Latvala johtaa 11 ajetun erikoiskeen rallia 1,2 sekunnin erolla Kris Meekeen nähden. Esapekka Lappi on kolmantena 2,4 sekunnin päässä maanmiehestään, neljäntenä olevan Ott Tänakinkin ollessa vain 2,6 sekunnin päässä tallikaveristaan.

Sarjan muista kärkinimistä Sebastien Ogier on seitsemäntenä ja Thierry Neuville kahdeksantena. Muista suomalaisista Teemu Suninen oli vaikean päivän jälkeen yhdeksäs. Kalle Rovanperä johtaa WRC 2 Pro -luokkaa ylivoimaiseen tapaan. Kokonaistuloksissa mies on 11:s.

Lauantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Päivän ensimmäinen, Oittilan EK, käynnistyy kello 8.08.