F1-sarjan toimitusjohtajan Chase Careyn mukaan kulukaton puute on hidastanut uusia valmistajia ja yksityistalleja hyppäämästä mukaan formula ykkösiin.

Autourheilun kuninkuusluokka on tullut vuosien varrella tunnetuksi pohjattoman rikkaiden jättivalmistajien leikkikenttänä.

Kaukana ovat ajat, jolloin Williamsin kaltaiset yksityistallit veivät mestaruuksia Ferrarin ja muiden titaanien nenän edestä.

Tilanne on ollut pitkään jo niin luotaan työtävä, ettei sarjaan ole saatu aikoihin mukaan uusia tehdastalleja. Nyt asiaan puuhataan muutosta vuoden 2021 suuren sääntöpaketin myötä.

[readmore from=”kulukatto”]

Formuloihin tuodaan vihdoin monen pienemmän tallin kaipaama kulukatto. Jatkossa kaikki tallit joutuisivat noudattamaan 175 miljoonan dollarin vuotuista budjettia.

Careyn mukaan uudistus voisi vihdoin houkutella uusia nimiä lajiin mukaan.

– Selvästi yksi kulukaton tavoitteista on luoda terveempi urheilulaji. Olemme puhuneet kilpailullisista tavoitteista, mutta kulukaton on tärkeää luoda liiketoimintamalli, joka on terve, positiivinen ja kasvava nykyisille ja potentiaalisille uusille talleille, F1-pomo kertoi Wall Street -julkaisulle.

– Tästä on keskustelu käymissämme tapaamisissa mahdollisten uusien tallien kanssa. Kaikki heistä ovat katsoneet kulukaton ja tasapainoisemman tulonjaon tilaisuuden kulmakivinä, Carey vakuutti.