Robert Kubican saama palkinto siirrettiin Max Verstappenille – F1:ltä ontuvat perustelut

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -sarja kertoo, että Itävallan GP:n uudeksi päivän kuljettajaksi on valittu Robert Kubican sijaan kisan voittaja Max Verstappen.

Päivän kuljettajaa saavat äänestää F1-fanit kisan loppuun saakka. Kaikkien yllätykseksi viime sunnuntaina parhaaksi kuljettajaksi valittiin Kubica, joka oli kilpailun viimeinen ja joutui kolme kertaa Verstappenin ohittamaksi kierroksella.

Formula 1 perusteli tilannetta laskentajärjestelmän bugilla. Tarkastuksen jälkeen Verstappen sai 74 prosenttia äänistä.

Vaikka palkinto menikin tarkastuksen jälkeen kisassa huiman nousun tehneelle Verstappenille, on selitys bugista silti ontuva. Huonosti ajaneen kuljettajan äänestäminen parhaaksi ei ollut ainoa laatuaan palkinnon historiassa. Internetin trollit ovat aiemminkin valinneet kohteekseen F1:n päivän kuljettaja -äänestyksen.

Kaudella 2016 Rio Haryanto keskeytti Manorilla kauden avauskisan Australiassa jo sen alkupuoliskolla, mutta sai eniten ääniä tuolloin ensimmäistä kertaa järjestetyssä päivän kuljettaja -äänestyksessä. F1 ilmoitti tuolloin jättäneensä laskematta samalta suunnalta tulleita ääniä, jotka olivat luultavammin Indonesiasta, jonka historian ensimmäisen F1-kuski Haryanto oli.

Lisäksi viime kaudella Sky Sports sai maistaa internetin voiman, kun heidän avoimen vuoden kuski -äänestyksen voitti ylivoimaisesti Williamsin Sergei Sirotkin, joka sai yhden pisteen ollen koko MM-sarjan viimeinen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.