F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton vaatii faneilta kohtuullisempaa asennetta lajin jännitysarvon osalta.

F1 on joutunut kärvistelemään jo pitemmän aikaan tylsien ja tapahtumaköyhien kisojen kanssa, joista fanit ovat antaneet rehellisesti palautetta.

Itävallan GP:n trillerimäinen voittotaistelu Max Verstappenin ja Charles Leclercin välillä tarjosi kuitenkin formulafaneille kovasti kaivattua jännitystä.

Hamilton ymmärtää F1-yleisön toiveet, mutta toivoo toisaalta myös realismia moottoriurheilun ystävien vaatimuksiin.

[readmore from=”itävallan gp”]

– Olette anoneet kilvanajoa jo ikuisuuksien ajan ja nyt saitte sitä. Mielestäni tämä näyttää loppupeleissä sen, ettei voi katsoa vain yhtä viikonloppua ja valittaa. Niin tuntuu käyvän, F1-mestari ärähti Racefans-sivustolle.

– Kun yksi viikonloppu ei suju niin hyvin, kaikki ovat vain ”kilpailu (F1:ssä) on tylsää”. Kun on tällainen (Itävallan GP) kisa sanotte, että tämä on niin jännittävää. Päättäkää nyt, mitä mieltä olette ja ottakaa vain rauhassa, Hamilton kehotti.

– Kilvanajo on kilvanajoa. Formulat ovat vaikea laji nykyisin. Se on hyvin teknistä. Jos meillä ei olisi ollut moottoriongelmiamme, olisimme olleet mukana taistelussa, Mercedes-kuski muistutti.

Lähde: Racefans