Alfa Romeon Kimi Räikkönen ei ole huomannut suurta muutosta toisen auton seuraamisen helppoudessa tällä kaudella. Kokenut suomalainen ei osaa kertoa, miten se on vaikuttanut kilvanajoon.

Autojen etusiipiä muutettiin täksi kaudeksi aiempaa yksinkertaisemmaksi, minkä lisäksi niitä levennettiin. Tämän oli tarkoitus pienentää likaisen ilman vaikutusta takana olevaan autoon, tehden seuraamisesta ja ohituspaikan rakentamisesta täten helpompaa.

Ainakaan suurta ohituskimaraa sääntömuutos ei ole saanut aikaiseksi. Tallit ovat oppineet hyödyntämään aerodynaamiset ominaisuudet uusienkin sääntöjen myötä todella nopeasti, mikä on syönyt etusiipeen tehdyn muutoksen arvoa.

Kimi Räikkönen pakkolunastettiin aikoinaan syrjään Ferrarilta – nyt paljastuneet talousluvut antavat selvän perustelun päätökselle

Räikkönen, joka on nähnyt F1-sarjan lähes 20 vuoden ajanjaksolta, ei maalaile muutoksesta turhan ruusuista kuvaa.

– On vaikea sanoa onko muutoksella ollut mitään vaikutusta. Ensimmäisissä kisoissa toisen seuraaminen tuntui helpommalta, mutta liian helppoa se ei ole koskaan, Räikkönen totesi racefans-sivustolle.

Kaikesta huolimatta Räkkönen antaa muutokselle varoisia kehuja.

– Ainakaan se ei tehnyt seuraamisesta vaikeampaa, se on sataprosenttisen varmaa. Ehkä se auttoi vähäsen, mutta kenties liian vähän ja se ei ole riittävästi. Muutoksen täytyisi olla suuri, jotta sillä olisi merkitystä.