Honda voitti vihdoinkin, Red Bullin kanssa – näin McLaren-leirissä asiaan suhtauduttiin

© Kuva: Getty Images

Honda palasi pitkän ja vaikean korpivaelluksen jälkeen takaisin voittajaksi formula ykkösissä. Talli vauhditti voittoon Red Bullin, jonka partneriksi se ryhtyi täksi kaudeksi.

Edellisen kerran japanilaismerkki juhli 2006, jolloin Jenson Button toi voiton Unkarin GP:ssä tehdastallina mukana esiintyneelle tallille. Lue yhden F1-historian värikkäimmän kilpailun raportti täältä

Edellisen kerran Honda juhli voittoa toisen tallin moottorinvalmistajana 1992, kun Gerhard Berger ajoi voittoon McLaren-Hondalla Australian GP:ssä.

Honda palasi takaisin F1-karkeloihin 2015 juuri McLarenin kanssa. Suurista puheista ja toiveista huolimatta kolmevuotinen yhteistyö osoittautui katastrofiksi. Tiet erkanivat kauden 2017 jälkeen enemmän taivähemmän myrskyisissä tunnelmissa. McLarenin harmiksi Honda on saanut juonen päästä kiinni sen jälkeen. Vuosi Toro Rosson partnerina valmisti sitä yhteistyöhön Red Bullin kanssa, ja yksi suurista palkinnoista nähtiin sunnuntaina Itävallan GP:ssä.

Entisen F1-kuskin huomio Verstappen-tilanteesta: Nykyradat mahdollistavat tempun, jolla tuomaristoa voi huijata

Renault-voimanlähteisiin vaihtanut McLaren metsästää puolestaan edelleen kunnon menestystä. Talli on harpannut eteenpäin, mutta palkintokorokesijat voitoista puhumattakaan ovat edelleen silkkaa haavetta.

Brittitallin toimitusjohtaja Zak Brown esitti kuitenkin rehellisen onnentoivotuksen entiselle yhteistyökumppanilleen Itävallan GP:n jälkeen.

– Onnittelut Hondalle Itävallan GP:n menestyksestä. Hyvä asia yhtiölle ja F1:lle.