Formulakansa odottaa kuumeisesti päätöstä Max Verstappenin ja Charles Leclercin tilanteesta Itävallan GP:ssä. Kyseessä on ei enempää tai vähempää kuin osakilpailuvoiton ratkaiseva päätös.

Koska päätös on venynyt venymistään, ovat lukuisat tahot antaneet asiasta mietteensä. Monet entiset F1-kuljettajatkin ovat kommentoineet asiaa.

[readmore from=”itävallan gp”]

Yksi heistä on Pedro de la Rosa, sarjassa 1999-2012 ajanut espanjalaiskuljettaja ja entinen kuljettajien ajajayhdistyksen puheenjohtaja. Hän asettuu tapauksessa Verstappenin puolelle, nähden ohituksen rangaistuksettomuuden arvoisena.

De la Rosan mielestä koko polemiikki syntyi, koska mutkan ulostulo on päällystetty asfaltilla. Se mahdollistaa tempun, jolla tuomaristoa voi huijata.

– Ei ole syytä unohtaa, että ulkopuolella olevan kuljettajan on joskus syytä antaa periksi. Mutta asfalttiturva-alueiden vuoksi kukaan ei koskaan tee niin. Toiveissa on, että sisäpuolella olevaa rangaistaisiin leveäksi pakottamisesta, de la Rosa nostaa oivan pointin esiin.

Juuri tästä on kyse Itävallan GP:nkin jälkitapahtumassa.

Pedro de la Rosa

@PedrodelaRosa1
It was a superb race👏 Let’s not forget though that the driver on the outside can and should back off at one point, but obviously with asphalt run offs no one does...hoping the guy inside gets penalized for forcing them off the track🤔#LetThemRace