Red Bullin F1-tallin testikuskin Sebastien Buemin hurja ulosajo Britannian GP:n jälkeisissä rengastesteissä Silverstonen radalla tutkitaan Pirellin toimesta.

Ranskalaiskuski rysäytti radalta ulos kovalla vauhdilla autonsa renkaan petettyä kesken matkan. Vaikka törmäys oli kova, ei Buemille käynyt tilanteessa kuinkaan.

Buemilla oli testissä Pirellin uusi rengasprototyyppi, jota oli testattu jo aiemmin ilman vahinkoja Itävallassa.

Formuloiden rengastoimittaja Pirelli suorittaa parhaillaan tutkintaa, jonka tavoitteena on selvittää yllättävän rengasrikon syy.

– Tutkimme rengasta. Siinä menee vielä hieman aikaa, sillä saimme renkaan takaisin Silverstonesta vasta alkuviikosta. Meidän on tutkittava tietenkin renkaat, etenkin takana vasemmalla ollut rengas, Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola avasi Racefansille.

[readmore from=”pirelli”]

– Tutkimme myös saman sarjan loput kolme rengasta ja muut prototyypit, joita meillä on samasta mallista, rengaspomo lisäsi.

Rengasvalmistaja syynää läpi myös kolarista saatavilla olevaa video- ja telemetriamateriaalia. Toistaiseksi myös ulkoisen tekijän vaikutusta rengasrikkoon ei ole suljettu pois.

– Haluamme päättää tutkinnan ensi viikolla ja toivottavasti löydämme jotain. Tutkimme syvästi kaikkea. Materiaaleja tutkitaan tehtaalla mikroskoopilla. Laaduvalvontakin tutkitaan, kaikki alueet, jotka voisivat aiheuttaa ongelmia, italialainen vakuutti.

Lähde: Racefans

Seuraa SuomiF1:tä Instagramissa ja voit voittaa Kimi Räikkösen lippiksen!