Ranskan GP:n järjestäjät ovat käyttäneet hyödykseen ruuhkasimulaatioita estääkseen liikenneruuhkat tämän vuoden kisassa.

Viime kaudella Ranskan GP:n järjestäjät olivat pulassa, kun ainoa radalle vievä tie tukkeutui ruuhkasta täysin. Fanit eivät päässee seuraamaan ensimmäisiä harjoituksia ja katsomot ammottivat tyhjyyttään, koska ruuhka oli niin paha.

Entinen McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier, joka on palkattu kilpailun strategiseksi konsultiksi, paljasti järjestäjien tehneen hyvän suunnitelman ruuhkien välttämiseksi simulaatioiden avulla.

– Meidän suunnitelmamme on hyvä. Teimme yhteistyötä sveitsiläisen Citec-yrityksen kanssa. Heillä on maailman huippuluokan kokemusta isojen tapahtumien logistiikkajärjestelyistä, Boullier kertoi.

Citec on hoitanut aiemmin muun muassa Golfin Ryder Cupin sekä vuoden 2016 jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen järjestelyt. Lisäksi heillä on vastuullaan Pariisin olympialaiset kesällä 2024.

– He keräsivät kaiken tiedon viime vuodelta liikenteestä ja ruuhkista, missä ja milloin ne olivat pahimmillaan. He loivat sen pohjalta simulaatioita ja loivat suunnitelman, Boullier paljasti yrityksen toiminnasta.

Ranskan GP ajetaan tulevana viikonloppuna.

Lähde: GP Today