Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei innostu sääntöehdotuksesta, jonka myötä tallit eivät saisi vaihtaa enää ollenkaan uusia osia autoihinsa kesken kisaviikonlopun.

Vuodeksi 2021 kaavaillun sääntöpaketin yhteydessä on pohdittu ideaa, jonka myötä kisaviikonloppujen ensimmäiset harjoitukset järjestettäisiin myöhemmin kuin aiemmin.

Uudistuksen myötä parc fermé -säätö, joka kieltää uusien osien asentamisen autoon rangaistuksen uhalla alkaisi jo ennen perjantain avausharjoitusta.

F1-sarjan kärkitallia Mercedestä idea ei vakuuta. Wolff nosti esiin sen faktan, ettei yhdestäkään harjoituksesta ja aika-ajosta selvitä yleensä ilman edes yhtä kolaria tai ulosajoa.

– Sellaista moottoriurheilusarjaa ei olekaan, jossa autot eivät saa koskettaa toisiaan viikonlopun mittaan. En usko, että meidän tulisi aloittaa tuota F1:ssä, moottoriurheilun huipulla, itävaltalainen taivasteli Motorsportin haastattelussa.

[readmore from=”2021″]

– Siinä avataan Pandoran lipas rangaistusten osalta, sillä autot tulevat päätymään väistämättä radan seinään ja niitä joudutaan korjaamaan. Jos ideana on se, että lisättäisiin arvaamattomuutta ja muuttujia johtaisi tämä täysin päinvastaiseen tulokseen, Wolff vakuutteli.

Wolffin mukaan sääntömuutos johtaisi myös F1-autojen kehitystyön viemiseen yhä kauemmaksi varsinaiselta kilparadalta.

– Käyttäisimme enemmän aikaa virtuaalisessa maailmassa autojen tutkimiseen. Autot istuisivat dynamometreillä saadaksemme niistä kestäviä, jos tietäisimme, ettemme saa purkaa niitä kolmeen päivään.

– Mielestäni tämä on jotain, johon meidän ei pitäisi koskea. Monet muut ajatukset käyvät järkeen, mutta meille tämä ei sovi, Wolff korosti.

Lähde: Motorsport