Sardinian MM-ralli on tarjonnut dramatiikkaa perjantain ajopäivän osalta. Jari-Matti Latvala johtaa kilpailua, MM-pistekärki Sebastien Ogier jätti puolestaan leikin kesken.

Viiden ajetun EK:n jälkeen Latvala johtaa tallikaveriaan Ott Tänakia 2,8 sekunnilla. Dani Sordo on kolmas, 3,5 sekuntia suomalaisesta jääneenä.

Rallia aamupäivällä johtanut Teemu Suninen on kisassa viidentenä 7,7 sekuntia maanmiehestään. Esapekka Lappi menetti aikaa aamupäivällä. Hän on kärjestä 43 sekuntia, sijoituksen ollessa yhdeksäs. Toyotalla Sardiniassa kisaava Juho Hänninen on kymmenes.

MM-sarjaa Sardiniaan saavuttaessa johtanut Citroenin Sebastien Ogier kolautti autonsa kiveen neljännellä erikoiskokeella, joutuen jättämään autonsa tien varteen. Aura-autona toiminut ranskalainen on näin ollen menettänyt saumansa taistella pisteistä kilpailussa.

Ogierin ja Tänakin ohella MM-kandidaateteihin kuuluva Thierry Neuville on tällä hetkellä kuudes.

Perjantaina ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta.