Entinen Formula 1 -mestari Jacques Villeneuve sanoo pelkäävänsä sarjan tulevaisuutta, kun Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton lopettavat uransa.

F1:stä on löytynyt aina kuljettajien joukosta persoonia, joiden ympärille koko sarja on rakentunut. Fernando Alonso päätti uransa viime kauteen, ja Villeneuven mukaan Räikkönen ja Hamilton ovat viimeiset persoonat Max Verstappenin lisäksi.

– Fernando oli hahmo, ratojen gladiaattori, kuljettaja loistavalla persoonalla ja karismalla, Villeneuve sanoi espanjalaisesta.

– Mietiskelen, mitä jää jäljelle Verstappenia lukuun ottamatta, kun Alonso, Hamilton ja Räikkönen ovat kaikki lopettaneet. Tällä hetkellä on paljon kuskeja, joita ihmiset eivät edes tunnista, kun he nousevat autosta, Villeneuve päivitteli vahvojen persoonien puutetta.

Viime kausien aikana Formula 1:een on noussut valtaisa määrä nuoria kuljettajia, kuten Lance Stroll, George Russell, Lando Norris, Pierre Gasly, Daniil Kvjat, Alex Albon ja Charles Leclerc. Myös Verstappen nousi sarjaan vain 17-vuotiaana. Hänen takanaan Stroll ja Norris miehittävät kärkikolmikon kautta aikojen nuorimpina F1-kisan ajaneina kuljettajina.

– Kuljettajilla oli ennen enemmän luonnetta kuin nykyisillä. 18-vuotiaiden kuljettajien tuominen sarjaan on tehnyt siitä lattean, Villeneuve kritisoi.

Lähde: gpfans.com