F1-mestari Lewis Hamilton on kertonut paljastuksen painostaan ja ruokavaliostaan. Brittikuljettaja on mielissään täksi kaudeksi voimaan astuneesta sääntömuutoksesta.

Täksi kaudeksi sääntöjä muutettiin tasapäistämään erikokoisten kuljettajien eroavaisuuksia selkeällä painosäännöllä. Jatkossa kuljettajan ja hänen ajovarusteidensa minimipainon oltava vähintään 80 kiloa. Korkeaksi asetettu raja poistaa kuljettajilta tarpeen olla paikoin jopa huolestuttavan keveitä.

Hallitseva maailmanmestari Hamilton on yksi muutoksen iloisin mielin vastaanottanut kuljettaja. Britti jakoi itsestään kuvan parin vuoden takaa. Kuvassa timmissä kunnossa oleva Mercedes-kuski kertoi Instagramissa hankkineensa painoa ja lihasmassaa usean vuoden tarkan painonhallinnan jälkeen.

– Painoin pari vuotta sitten 68 kiloa, se oli tavoitepainoni 12 vuotta. Nyt olen voinut syödä hieman enemmän ja hankkia massaa, ja painan tätä nykyä 75 kiloa, Hamilton kertoo.

Hamilton nostaa kuvatekstissä esille myös ruokavalionsa.

– Sain sen aikaan vegaanisella ruokavaliolla. Moni kertoo tarvitsevansa proteiinia ja jättääkseen siksi vegaaniuden välistä. Mutta minä onnistuin siinä, ja saan kaiken tarvitsemani proteiinin. Olen terveempi ja onnellisempi kuin koskaan. Toivon, että olisin tehnyt muutoksen aiemmin.