Valtteri Bottaksen mukaan uuden Hollannin osakilpailun näyttämöksi valittu Zandvoort on vanhan liiton rata, joka on erityisesti kuskien mieleen.

Tiistaina varmistui pitkään huhuttu Hollannin GP:n paluu. Formula ykkösiä ajetaan ensi vuonna Zandvoortissa ensi kertaa 35 vuoteen.

Odoteltaessa lopullista ratkaisua Zandvoortin kisan kohtalosta itse radan hyvistä ja huonoista puolista käytiin innokasta keskustelua F1-kansan keskuudessa.

Jotkut innostuivat klassikkoradan paluusta, toiset manasivat jo ennakkoon Zandvoortin vähäisiä ohituksien paikkoja.

Perinteikkään radan paluu tuntuu kuitenkin olevan varsinkin kuskien mieleen. Bottaksen mukaan kyseessä on varsinainen kuljettajien rata, jolla pääsee haastamaan itseään toden teolla.

[readmore from=”hollannin gp”]

– Se on vanhan koulukunnan rata, jota kuskit rakastavat. Virheiden tekeminen siellä nopealla sektorilla tulee olemaan todella kallista, suomalainen kehui Racefansille.

– Meistä tuntuu, että pääsemme ottamaan hieman enemmän riskejä tuon kaltaisella radalla. Se on mukava tunne kuskille, joten odotan sitä innolla, Mercedes-tähti intoili.

Bottaksella on itselläkin paljon mieluisia kokemuksia Zandvoortista pikkuformulavuosiltaan.

– Jopa Formula 3 -kisoissa siellä oli aina paljon ihmisiä. Paljon yleisöä ja hyvä tunnelma. Sieltä on monia hyviä muistoja. Tästä tulee mukavaa, Bottas hehkutti.

Lähde: Racefans