Heikki Kovalaisen F1-ura ei lopulta muodostunut odotetun kaltaiseksi menestystarinaksi, mutta yhdestä asiasta suomalaiskuljettajan on syytä olla aina ylpeä. Aivan joka kuljettaja ei ole juhlinut F1-sarjan osakilpailuvoittoa.

SuomiF1-sivuston haastattelema Matt Bishop aloitti McLaren-tallin viestintäjohtajana samaan aikaan kun Kovalainen liittyi tallin riveihin. Kaksikko työskenteli tallissa yhdessä 2008 ja 2009, ennen kuin suomalainen jatkoi uraansa Lotus/Caterhamilla.

Lue Bishopin aiemmat haastattelut:

SuomiF1-sivuston haastattelussa Matt Bishop: Mika Häkkisen luottotoimittaja ja McLarenin pelastaja – F1-toimittaja kertoo oman värikkään elämäntarinansa

F1-toimittaja ennusti Kimi Räikkösen Ferrari-maailmanmestaruuden jo 2001: ”Olisi pitänyt voittaa pari MM:ää lisää”

Mika Häkkiselle hurja tunnustus SuomiF1:n haastattelussa: ”Nopein kaikista näkemistäni kuljettajista”

Kovalainen joutui McLarenilla vaikeaan paikkaan. Suomalaiskuljettaja tuntui olevan paikoin pahasti alakynnessä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan. Bishopin mukaan se ei ole kuitenkaan yhdellekään kuljettajalle häpeä.

– Heikki ajoi oman aikakautensa parasta kuljettajaa vastaan. Itse asiassa aika-ajoissa Heikki oli todella nopea, ja siksi erinomainen tallikaveri Lewikselle. Nopeutensa ansiosta hän pisti britin aina tiukoille, pakottaen tämän puristamaan kaiken irti itsestään, Bishop kehuu Kovalaista SuomiF1-sivustolle

Tilastot eivät kuitenkaan valehtele. Bishopin mielestä Hamiltonin saavutukset Kovalaisen rinnalla kertovat oleellisen.

– Kokonaisuutena Lewis oli Heikkiä parempi. Tiedän, että tämä kirpaisee Heikkiä, mutta näin minä asian koen.

Kovalaisen F1-uran ainoa ykkössija osui kohdalle Unkarissa 2008. Bishop soi menestyksen kaikesta sydämestään hyväksi persoonaksi kuvailemalleen suomalaiskuskille.

– Olin niin iloinen kun hän voitti Hungaroringillä. Loppujen lopuksi F1-kuljettajat muistetaan uran jälkeen siitä, voittivatko he vai eivät. Heikki voi aina esittäytyä ylpeästi maailmalla kertoen olevansa GP-voittaja. Maailmassa on niin monta kuskia, jotka eivät näin voi tehdä.

Bishopille kaikista läheisin suomalaiskuljettaja on F1-perimämme ensimmäinen tähti, Keke Rosberg. Haastattelun seuraavassa osassa Bishop muistelee viiksekästä kauden 1982 maailmanmestaria.

LUE MYÖS: Kommentti: Heikki Kovalainen, ansaitset parempaa – puolustuspuheenvuoro suomalaisten parjaamalle ”Nicemanille”

Heikki Kovalaisen F1-uran upein hetki. Maalilinjan ylitys Unkarin GP:n 2008 voittajana. Kuva: Getty Images