SuomiF1-sivuston haastattelema Matt Bishop tuntee hyvin suomalaiset F1-kuljettajat, kuten haastattelusarjamme aiemmista osista on käynyt hyvin ilmi. Läheisin kaikista on Keke Rosberg.

Rosberg oli jo lopettanut F1-uransa Bishopin aloittaessa F1-toimittajan hommat 1990-luvun alussa. Radalla kaikkensa antanut Rosberg oli kuitenkin Bishopin nuoruuden yksi suosikeista, ja kaksikko oppi tuntemaan hyvin toisensa Mika Häkkisen kautta. Rosberg toimi kaksinkertaisen maailmanmestarin managerina, Bishopin ollessa Häkkisen luottotoimittaja.

– Keke oli mahtava kuljettaja. Pari hänen suoritustaan nousee mieleeni. Toinen on hänen Formula 2 -ajoiltaan, jolloin hän ajoi vanhalla vaarallisella Nordschleifen radalla rataennätyksen vanhalla sarjan autolla, Bishop muistelee intoa äänessään.

”Suorituksen arvoa nostaa se, että radalla alkoi samalla tihkusade ja yksi hänen renkaistaan oli puhjennut ja tyhjeni hiljalleen kierroksen aikana” – Matt Bishop

Toinen Bishopin mielen sopukoihin painunut muisto kauden 1982 maailmanmestarista on yksi F1-historian legendaarisimmista hetkistä.

– Silverstonen rata oli ennen muinoin erittäin nopea. Keke, joka oli yksi aikakautensa rohkeimmista kuljettajista dumppasi tupakkansa varikolla, kiipesi Williamsiinsa ja täräytti F1-historian nopeimman kierroksen, joka pysyi ennätyksenä lähes 30 vuotta. Suorituksen arvoa nostaa se, että radalla alkoi samalla tihkusade ja yksi hänen renkaistaan oli puhjennut ja tyhjeni hiljalleen kierroksen aikana, Bishop kuvailee kaudella 1985 nähtyä ikimuistoista temppua.

Rosberg repi legendaarisella kierroksellaan Williams-Hondastaan irti kaiken, saavuttaen kierroksellaan hurjan 258,9 km/h:n keskituntinopeuden. Vertailun vuoksi: Viime kauden Italian GP:n aika-ajoissa Monzassa keskituntinopeus oli 263,5 km/h, vaikka rata on profiililtaan huomattavasti nopeampi.

Ystävykset tapasivat edellisen kerran tänä keväänä.

– Keke vieraili Hockenheimissa, sillä hänen nimeään kantava DTM-tiimi esiintyi radalla edukseen. Puhuimme tuntikausia W Seriesin motorhomessa, ja olin iloinen siitä, miten kiinnostunut hän oli W Seriesistä. Hän esitti paljon kysymyksiä sarjaa koskien, ollen vaikuttunut, Bishop intoilee.

Lue haastattelun aiemmat osat:

Kimi Räikkönen – ”Ennustin hänen maailmanmestaruutensa 2001”

Mika Häkkinen – ”Nopein kaikista näkemistäni kuljettajista”

Heikki Kovalainen – ”Hän voi aina esittäytyä ylpeästi olevansa GP-voittaja”

Bishopin oma elämätarina miehen itsensä kertomana – Mika Häkkisen luottotoimittaja ja McLarenin pelastaja