Pirelli-pomo ei ymmärrä F1-tallijehun avautumista uusista renkaista – kyseenalaisti varikon väitteet ongelmista

© Kuva: Getty Images

Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola ei ymmärrä, miksi F1-varikolla koetaan uusien renkaiden toimintaikkuna aiempaa kapeammaksi.

F1-sarjan ainoa rengastoimittaja Pirelli loihti kasaan täksi vuodeksi aivan uusia rengasseoksia, jotka valmistettiin myös uudistetuilla muoteilla.

Renkaille lupailtiin kovan suorituskyvyn lisäksi myös aiempaa parempaa kestävyyttä.

Osa F1-talleista ei ole kuitenkaan vakuuttunut tuoreista kumeista. Haasin tallipäällikkö Günther Steiner arvosteli vasta Pirellin renkaiden toimintaikkunaa auttamattoman heikoksi.

– Käytämme miljoonia ja miljoonia näiden autojen kehitykseen ja sitten niistä ei saadakaan kaikkea irti, sillä renkaiden ikkuna on hetkessä mennyttä. Tämä ei ole oikein. Meidän ei pitäisi joutua juttelemaan kisojen jälkeen, että toimivatko teillä renkaat, Haas-jehu vaahtosi Autosportille.

Isola on hämmentynyt varikolta kantautuneesta viestistä. Miehen mukaan väitteet renkaiden toimintaikkunan kapeudesta eivät pohjaa faktaan.

– Jos puhumme toimintaikkunan leveydestä ja kommenteista, joiden mukaan se on tänä vuonna kapeampi, on vaikea varmistaa sitä, Isola ihmetteli Autosportin haastattelussa.

– C3- ja C4-nimillä kutsutut seokset ovat samat, kuin pehmeä ja ultrapehmeä, jotka meillä oli jo viime vuonna.

– Toimintasäde on luonnollisesti seoksen ominaisuus, joten samssa seoksessa on sama toimintasäde. En tohdi sanoa sen olevan leveämpi, mutta emme voi sanoa sitä kapeammaksikaan, Pirelli-pomo vakuutti.

Lähde: Autosport

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!