Espanjan GP:n lähtö: Lewis Hamilton nousi Valtteri Bottaksen ohi – Kimi Räikkönen valahti koko joukon hännille

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton nousi kärkeen Espanjan GP:n startissa ohi paalulta lähteneen Valtteri Bottaksen.

Bottas sai selvästi huonomman lähdön kuin tallikaverinsa, joka nousikin jo ensimmäisessä mutkassa Bottaksen ohi.

Kolarikaan ei ollut ensimmäisessä mutkassa kaukana, kun Ferrarin Sebastian Vettel yritti ulkokurvista Bottaksen ohi. Bottas oli jäädä puristuksiin Vettelin ja Hamiltonin väliin, mutta kolaria ei lopulta sattunut.

Vettel puolestaan menetti autonsa hallinnan tilanteessa ja putosi Red Bullin Max Verstappenin taakse.

Suomalaisittain myöskään Kimi Räikkösen lähtö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Räikkönen putosi neljänneltätoista sijalta viimeiseksi ensimmäisellä kierroksella, kun hän menetti autonsa hallinnan nelosmutkassa ja ajoi soralle.