Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton paukuttaneet kovaa jälkeä – edellisen kerran vastaavaa 1992

© Kuva: Getty Images

Mercedes on aloittanut tämän kauden vahvasti. Vastaavaa ei ole nähty lähes 30 vuoteen.

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat napanneet kaksoisvoiton kauden kolmesta ensimmäisestä kilpailusta. Bottas johdatti Hopeanuolet menestykseen Australiassa, Hamilton Bahrainissa ja Kiinassa. Vaikka Mercedes on hallinnut lajia viime vuosina paikoin ylivoimaisestikin, ei talli ole aloittanut kautta näin ylivoimaisesti kertaakaan.

Edellisen kerran vastaavaa dominointia nähtiin kaudella 1992. Tuolloin Williams nappasi kaksoisvoitot kauden avanneista Etelä-Afrikan, Meksikon ja Brasilian osakilpailuista. Nigel Mansell voitti jokaisen kisan, Riccardo Patresen säestäessä kakkossijalla.

Brittitalli oli kyseisellä kaudella ylivoimainen. FW14B-auto on yksi lajin ylivoimaisimmista luomuksista. Kauden 16 kilpailusta talli voitti 10, paalupaikkoja irtosi puolestaan murskaavat 15 kappaletta

Yksi F1-historian ylivoimaisimmista kilpureista huutokaupataan – hintalappuna hurjat 3 miljoonaa