Nigel Mansellin kauden 1992 formula ykkösten maailmanmestaruuteen johdattanut Williamsin FW14B-kilpuri huutokaupataan. Yksi F1-historian upeimmista luomuksista ei siirry kuitenkaan uudelle omistajalle pilkkkahintaan.

Muun muassa aktiivijousituksen ja luistoneston täysin uusiin sfääreihin vienyt Adrian Neweyn ja Patrick Headin luomus hallitsi kautta 1992 miten tahtoi. Mansell voitti kauden 16 osakilpailusta yhdeksän ja tallikaveri Riccardo Patrese yhden.

Ylivoima tuli esille aika-ajoissa, joista Mansell nappasi 14 ja Patrese yhden paalupaikan. Kaksi kärkisijaa kuljettajien MM-taulukossa ottanut talli voitti valmistajien mestaruuden ylivoimaisesti. Williams keräsi 164 MM-pistettä, toiseksi sijoittuneen McLarenin jäädessä 99 pisteen saldon.

Huutokaupattavalla FW14B-yksilöllä ajettiin kyseisellä kaudella viisi voittoa ja seitsemän paalupaikkaa. Auto on edelleen uutta vastaavassa kunnossa ja siitä löytyy Renaultin V10-moottori.

Haluaisitko ostaa F1-auton? Legendaarisesta kolarista kuulu kilpuri myynnissä

Auto huutokaupataan heinäkuussa Goodwoodissa järjestettävän Festival of Speed -tapahtuman yhteydessä. Auton hinnaksi on arvioitu kolme miljoonaa puntaa eli reilut 3,4 miljoonaa euroa.

Syksyllä 2017 kaupattu Michael Schumacherin kauden 2001 mestaruus-Ferrari on kallein huutokaupattu F1-auto. Kauppahinnaksi muodostui lopulta hurjat 6,1 miljoonaa euroa.