Red Bull -pomo otti kantaa väitteisiin Ferrarin epäilemisestä sääntöjen rikkomisesta

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vakuutti tulleensa väärin ymmärretyksi kommentoituaan Ferrarin polttoainekehitystä.

F1-sarjan kärjen haastajatallin johtomies erehtyi luonnehtimaan kilpailijoidensa tekniikkaa vasta niin mystisin sanavalinnoin, että lausunto tulkittiin mediassa Ferrarin syyttämiseksi sääntörikkomuksesta.

– Ferrarin polttoaine tuoksuu greippimehulta, Horner sanoi Auto Motor und Sportille ennen Kiinan GP:tä.

Puheet sääntöjen rikkomisen epäilyistä saivat niin suuret mittasuhteet, ettei Horner voinut jättää korjaamatta asiaa.

– Epäileminen on varmaankin väärä sana. Ferrari tekee ilmiselvästi hyvää työtä, sillä he ovat erottuneet edukseen suorilla. Tietenkin polttoaine on osa tuota suorituskykyä ja uskon heidän tekevän mainiota työtä, Red Bull -pamppu tarkensi Motorsportille.

Horner käytti myös hyväkseen tilaisuuden kehua oman tallinsa polttoainetoimittajaa ExxonMobilia.

– ExxonMobil on saanut parempia tuloksia meidänkin puolella ja he työskentelevät ahkerasti Hondan kanssa. Se on erityisen kiinnostava kehitystyön ala, sillä se on käytännössä vapaa ja avoin mistään rajoitteista. Sillä puolella on ehdottomasti tarjolla lisää suorituskykyä, tallijehu hehkutti.

FIA latasi F1-talleille uuden ankaran säännön – polttoaineen käytön seurantaan uusi keino

Lähteet: Motorsport, Auto Motor und Sport