Kiintoisa väite! Nico Rosberg analysoi Ferrarin pahimman virheen uuden F1-autonsa kehityksessä

© Kuva: Getty Images

Entisen F1-maailmanmestarin Nico Rosbergin mielestä Ferrari on painottanut ”vääriä alueita” autonsa aerodynaamisessa suunnittelussa.

Vaikka Mercedeksen ja Ferrarin taistelusta odotettiin täksi vuodeksi entistä tasaväkisempää, eivät ennakkohehkutukset ole toistaiseksi pitäneet paikkaansa.

Saksalaisten vauhtietu on ollut suorituskyvyn osalta yllättävänkin suuri. Ferrari on onnistunut ajoittain kuromaan eroa umpeen suorilla, mutta häviää jälleen mutkissa.

Mercedeksen ex-tähtipilotti Rosberg arvioi Youtube-videossaan Ferrarin takamatkan johtuvan aerodynaamisista virheratkaisuista.

– Heillä on aivan liian vähän ilmanvastusta eikä tarpeeksi downforcea mutkissa. Siksi he häviävät niin paljon aikaa, saksalainen väitti.

– Se ei ole ideaalia nopeimman mahdollisen kierroksen suhteen. He ovat siis aivan väärässä tilanteessa autonsa kanssa. Ferrari on panostanut vääriin alueisiin autonsa aerodynamiikassa, Rosberg arvioi.

Alkukauden tilanne ei lupaa Rosbergin mukaan hyvää Ferrarin MM-haaveille.

– Mercedes on suurin ennakkosuosikki tällä hetkellä. He näyttävät niin vahvoilta ja Ferrari vain kärvistelee, Rosberg harmitteli.