Azerbaidzhanin F1-osakilpailun promoottori Arif Rahimov vakuuttaa korvaavansa Williamsin autoon tulleet vahingot perjantain harjoituksien onnettomuudessa.

Williamsin George Russellin auton pohja tuhoutui pahasti brittikuskin ajettua radalla olleen kaivon kannen päältä, joka irtosi yhtäkkiä paikoiltaan.

Perjantain harjoitukset oli keskeytettävä radan korjaustöiden ajaksi. Williams oli poikkeuksellisesta sattumuksesta tyrmistynyt ja ilmoitti valittavansa asiasta FIA:lle.

Radan kaikki kaivot tarkastettiin FIA:n mukaan ennen kisaa, eikä puutteita havaittu aiemmin. Lajiliitto ei suostunut ottamaan vastuuta vahingoista.

Saako Williams hyvitystä kaivonkanteen tuhoutuneesta F1-autostaan? Esimerkki historiasta povaa jättikorvausta

Bakun kisajärjestäjä Rahimov kiirehti kuitenkin pian pahoittelemaan tapausta ja vakuuttamaan maksavansa Williamsille korvauksia auton vaurioista.

[readmore from=”azerbaidzhanin gp”]

– Olemme pyytäneet useamman kerran anteeksi Williamsilta. Vahingot korvataan vakuutuksen kautta. Emme tiedä vielä, millaisesta summasta puhutaan, mutta se tullaan ehdottomasti kattamaan, Rahimov kertoi Ria Novosti -julkaisulle.

Ratapomon mukaan onnettomuus johtui viime kädessä inhimillisestä virheestä radan tarkastuksessa.

– Kun kyseessä on katurata, teillä on yli 300 kaivon kantta ja tarkistimme ne kaikki monta päivää ennen viikonloppua. Yksi kansista oli ruostunut alta päin ja sitä oli mahdotonta huomata silmin, Rahimov taustoitti.

– Näitä tilanteita sattuu. Näin kävi myös Monacossa, Kiinassa ja Malesiassa, joten sitä tapahtuu myös tavallisilla radoilla, kisapamppu muistutti.

Lähde: Ria Novosti